sigur.info-internet mai sigur pentru copii

marți, februarie 05, 2013

Ziua Sigurantei pe Internet - 5 Februarie

De pe sit-ul sigur.ro afăm că Ziua Siguranţei pe Internet este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual în luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Ziua Siguranţei pe Internet are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi constientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Susţinută la nivel european de catre organizaţia INSAFE şi de Directoratul General pentru Media şi Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media, aflandu-se în continuă creştere. Ajunsă la ediţia a X-a, Safer Internet Day 2013, va avea loc pe data de 5 Februarie şi va fi sărbătorită în aproximativ 65 de ţări din întreaga lume. Tema acestei ediţii este: "Connect with respect!" ("Conecteaza-te cu respect!") şi vizează necesitatea stabilirii unei netichete general acceptată privind navigarea pe Internet.





Cu această ocazie am organizat o activitate de informare asupra rolului internetului în viaţa noastră, regulilor de folosire a internetului, precum şi a pericolelor ce ne urmăresc, atunci, când nu folosim cu grijă internetul.

Profesor Deliman Ioana

Niciun comentariu: