joi, februarie 14, 2013

Dacă există în lume o forţă


“Dacă există în lume o forţă, care poate să depăşească frica pe deplin, să nimicească orice pericol, să rămână nepăsătoare la orice pagubă până şi faţă de moarte, această forţă este iubirea”

R.Tagore


Valentine Day’s este o sărbătoare a iubirii venită din ţările occidentale, ea se sărbătoreşte şi la noi pe 14 februarie. Cu această ocazie elevii şcolii au fost îndrumaţi în a realiza diferite activităţi specifice acestei sărbători: împodobirea claselor, realizarea de felicitări şi desene pe această temă.


Dragobetele este o sărbătoare cu radacini slave de rit vechi celebrată în unele locuri din România pe 24 (Glovo-Obretania) sau pe 28 februarie, l, 3 și 25 martie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul sărbătorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa. Dragobetele este o sarbatoare cu o traditie relativ noua, avand o vechime in jurul a 170-180 de ani de la patrunderea ei in teritoriile romanesti si păstrate cu precădere în sud-vestul României.