sigur.info-internet mai sigur pentru copii

duminică, noiembrie 18, 2012

NOBEL pentru Pace 2012

Anul acesta Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat la peste 500 000 000 persoane, adica Uniunii Europene. Cu aceasta ocazie liderii Parlamentului și Comisiei Europene au lansat competiția de desen și compunere pentru copiii și tinerii din statele membre, candidate sau asociate la UE, 
"Pace, Europa, viitor: ce reprezintă pacea pentru tine?"
De pe site-ul concursului:


Este și al tău: vino să iei Premiul Nobel pentru pace 2012 

Felicitări!

Știai că ai câștigat prestigiosul premiu Nobel pentru pace? Anul acesta, Uniunii Europene și celor 500 de milioane de cetățeni ai săi le-a fost acordat acest premiu pentru transformarea Europei dintr-un continent al războaielor într-un continent al păcii. Premiul va fi decernat în capitala norvegiană, Oslo, la 10 decembrie 2012.
Patru tineri europeni - poate chiar tu? - vor însoți liderii UE la decernarea acestui premiu.
 

Dorești să participi?

Ai vârsta cuprinsă între 8 și 24 de ani? Ești cetățean al unei țări membre a UE, al unei țări aderente sau candidate la UE?
Atunci spune-ne: Ce înseamnă pentru tine pacea în Europa?
Scoate creioanele și o foaie de hârtie - sau calculatorul - și trimite-ne desenul realizat de tine (dacă ai între 8 și 12 ani) sau un text scurt de maximum 120 de caractere (dacă ai între 13 și 24 de ani) până la 25 noiembrie 2012.
Forumul European al Tineretului, partener al UE pentru acest concurs, va face o preselecție a celor mai bune 16 candidaturi pentru fiecare categorie de vârstă (8 – 12; 13 – 17 și 18 – 24) și un juriu va selecționa trei câștigători finali (unul din fiecare categorie de vârstă).
Cele 16 candidaturi care au trecut de preselecție din categoriile 8 – 24 vor fi, de asemenea, postate pe Facebook pentru a primi votul publicului. Candidatul cu cele mai multe voturi va fi invitat la Oslo. Acest câștigător va fi, de asemenea, invitat la Strasbourg pentru un eveniment special legat de premiul Nobel, pe 12 decembrie, și la fel și următorii 9 votați!
Ai putea fi unul dintre cei patru norocoși tineri europeni care vor câștiga o călătorie la Oslo și o experiență de neuitat la festivitatea de decernare a premiului Nobel pentru pace!   
Citește regulile concursului și completează formularul de mai jos pentru a participa:

Niciun comentariu: