sigur.info-internet mai sigur pentru copii

vineri, februarie 04, 2011

PlayEnergy 2011

Să descoperim energia!
Va invit sa participati la noul concurs PlayEnergy 2011!

„PlayEnergy” este proiectul educativ sponsorizat de compania Enel ce lansează o provocare școlilor de gimnaziu și liceelor din România și din lume pentru a-i descoperi pe cei mai buni creatori, designeri, constructori şi inventatori în măsură să identifice soluţii energetice inovatoare şi să le aplice la realitatea cotidiană. PlayEnergy se dezvoltă şi în acest an şi se perfecţionează pentru a fi în pas cu vremurile şi pentru a-i apropia pe elevii de gimnaziu și liceu de marile teme conexe energiei, cu obiectivul de a contribui la răspândirea unei noi conştiinţe energetice.

Aveti libertate- de a aborda tema energiei in totalitatea ei – productie, distributie, furnizare – atat in fabrici cat si in casele … Eventual, va puteti axa si pe tehnologii inovatoare utilizate in toate tarile din lume sau tehnologii pe care le propuneti, adaptand ipoteze reale.

Proiectele pe tema concursului pot fi sub formă de prezentări în power point, filmulețe de maxim 8 minute, statistici, blog, site-uri create de elevi despre o sursă de energie sau mai multe, mini reportaje etc.

Data limita pentru inscriere ( adica de trimis cererea de Kit gratuit 2011) este 15 martie 2011, la adresa de email carmenr1965@yahoo.com sau crus@lafabbricaedu.eu


Kit-ul gratuit Play Energy conține:
Ghidul pentru profesor, care propune patru lecţii despre lumea energiei, de la surse la consumul raţional. Fiecare pas propune experimente ce pot fi realizate în clasă, prezintă principiile teoretice care stau la baza temei, date actualizate privind situaţia mondială şi interviuri cu protagoniştii ştiinţei;
noile materiale pentru elevi, pentru a continua acasă jocul şi reflecţia asupra energiei şi ştiintei;
poster-ul pentru clasă;
pliantul cu regulamentul noului concurs, sugestiile, premiile şi formularul de participare la concursul internaţional care trasformă elevii în creatori, designeri şi inventatori de noi forme de energie

Proiectul nostru isi propune sa premieze clasele de elevi, de aceea va recomandam sa lucrati cu elevi din clase distincte. Un cadru didactic poate coordona si inscrie in concurs mai multe clase din cadrul institutiei de invatamant unde activeaza si nu grupuri de elevi care sunt inscrisi in clase diferite ale aceleasi scoli.

Obiectivul Play Energy 2011: atribuirea de noi forme energiei. Trasformaţi-vă în proiectanţi, designeri, constructori, inventatori pentru a utiliza cât mai bine tehnologia în cotidian!

Câştigă concursul cine va aplica cel mai bine vieţii cotidiene soluţii avangardiste.
Iar pentru cine câştigă concursul, iată care sunt premiile:

PREMIILE PLAYENERGY!

LOCUL I
Elevii de la Categoria Gimnaziu: un ceas ecologic
Elevii şi profesorul de la Categoria Liceu: O excursie la Roma.
Profesorul coordonator Categoria Gimnaziu: un laptop
Şcoala/liceul: 2000 euro pentru dotarea unui laborator școlar

LOCUL AL II-LEA
Elevii Categoria Gimnaziu: un calculator de birou ecologic
Elevii Categoria Liceu: un calculator de birou ecologic
Profesorul coordonator din ciclul gimnazial și liceal: un laptop
Şcoala/liceul: 1500 euro pentru dotarea unui laborator școlar

LOCUL AL III-LEA
Elevii Categoria Gimnaziu: o mini-lanternă
Elevii Categoria Liceu: o mini-lanternă
Profesorul coordonator din ciclul gimnazial și liceal: un laptop
Şcoala/liceul: 1000 euro pentru dotarea unui laborator școlar

Cei mai activi dintre dvs. vor fi selectati pentru infratiri (twinnings) intre clase din Romania si clase din Italia, Bulgaria sau Slovacia, țări înscrise în proiectul Play Energy.

Este simplu să te informezi permanent accesând site-ului internaţional playenergy.enel.com, bogat în informaţii aprofundate, ştiri, jocuri şi concursuri pentru elevi din întreaga lume.
Participă la noul concurs PlayEnergy, data limita de trimis proiectul este 30 iunie 2011!
Va doresc idei inspirate și mult succes!

Cu stima!
prof. Carmen Rus
Coordonator PlayEnergy Banat

Niciun comentariu: