sigur.info-internet mai sigur pentru copii

vineri, noiembrie 01, 2013

Uniunea Europeana face concurs:

„Premiul european pentru cel mai bun conţinut pentru copii” evidenţiază conţinutul online de calitate pentru copii de 4-12 ani şi încurajează crearea de conţinut nou, care să ofere tinerilor ocazia de a învăţa, de a se juca, de a descoperi şi inventa online. Premiile pentru cel mai bun conţinut online pentru tineri sunt structurate în patru categorii, atât la nivel naţional, cât şi european.
Un concurs pentru creatorii europeni de conţinut de calitate
Concursul se adresează copiilor, tinerilor şi adulţilor din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Marea Britanie.
Copiii pot participa individual sau în grup (clase sau grupuri de tineri). Lucrările adulţilor pot veni atât din partea profesioniştilor online, cât şi a non-profesioniştilor.
Site-uri, bloguri, videoclipuri, aplicaţii, jocuri destinate tinerilor…
Poate fi înscrisă în concurs orice formă de conţinut online, de la site-uri, bloguri şi videoclipuri la aplicaţii şi jocuri, însă acestea trebuie concepute pentru uzul copiilor şi al tinerilor. Conţinutul poate fi nou, creat special pentru concurs, sau deja existent, meritând să fie evidenţiat.
Două runde şi patru categorii de premii
Câştigătorii de la nivel naţional şi european vor fi premiaţi în cadrul a patru categorii diferite:
  1. adulţi specialişti
  2. adulţi non-specialişti
  3. tineri care participă individual (până la 3 tineri)
  4. clase/grupuri de tineri (cel puţin patru)
Datele de înscriere şi premiile
Concursul se lansează de Ziua Europei, pe 9 mai 2013.
Câştigătorii din fiecare ţară participantă vor fi anunţaţi la toamnă. Lucrările câştigătoare vor concura în cadrul „Premiului european pentru cel mai bun conţinut pentru copii”, iar câştigătorii europeni vor fi anunţaţi de Ziua Siguranţei pe Internet, pe data 11 februarie 2014.
Laureaţii europeni vor fi invitaţi la ceremonia de premiere, ce va avea loc la Bruxelles, pe 11 februarie 2014. Premiile de la nivel naţional vor fi stabilite de organizaţiile organizatoare, prin urmare pot varia de la ţară la ţară.


Niciun comentariu: